Roadmovie: Til fods i de norske fjelde

Går alt efter planen forventer landets biografer at have premiere på en dansk “roadmovie” 11. marts 2021. Filmen “Vildmænd” er instruereret af Thomas Daneskov og har Rasmus Bjerg og Zaki Youssef i hovedrollerne.

Nordisk Film inviterer på et godt grin, action og masser af hjerte i “Vildmænd”, som instruktørtalentet Thomas Daneskovs også har skrevet manuskriptet til sammen med den prisvindende forfatter Morten Pape.

Optagelserne til “Vildmænd” gik i gang i slutningen af 2019 på fjeldet i Norge, og det er en hæsblæsende dansk komedie om moderne mænd, der ikke kan mærke sig selv – en roadmovie til fods i de norske fjelde.

Handlingen

I “Vildmænd” er Martin skredet fra det hele – til Norge for at bo i naturen og jage sin egen føde – som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem de barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

Rasmus Bjerg under optagelserne til komedien “Vildmænd”, som får biografpremiere i marts 2021. Foto: Rasmus Weng Karlsen

Stærkt cast

Nordisk Film Spring har med Rasmus Bjerg og Zaki Youssef sikret sig det mest umage par i dansk film i årevis. Rasmus Bjerg spiller den moderne mand Martin, der forsøger at afkoble sig fra civilisationen og finde sig selv i de norske fjelde. Blandt Rasmus Bjergs seneste præstationer skal bl.a. fremhæves hans kritikerroste og prisbelønnede præstation som John Mogensen i Ole Bornedals “Så længe jeg lever”. Musa bliver portrætteret af Zaki Youssef, der fik sin hovedrolledebut i Ulaa Salims omdiskuterede politiske thriller “Danmarks Sønner” og har også fået rollen som Assad i den femte Afdeling Q-film “Marco effekten”.

Rundt om det umage makkerpar ses også Sofie Gråbøl som Martins bekymrede hustru Anne samt Marco Ilsø og det komiske talent Jonas Bergen Rahmanzadeh som Musas to rivaler fra Danmark. Endelig får filmen et skud norsk kolorit af Bjørn Sundquist som den erfarne politibetjent Øyvind.

Skuespiller Zaki Youssef, instruktør Thomas Daneskov og skuespiller Rasmus Bjerg hygger sig i en pause under optagelser til denh kommende danske roadmovie “Vildmænd”. Foto: Rasmus Weng Karlsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *